Så får du volym i ditt hår: En omfattande guide till produkter och tekniker för att skapa fyllighet


volym

Jag har alltid kämpat med att få volym i mitt hår, men efter mycket experimenterande har jag äntligen hittat de bästa produkterna och teknikerna för att skapa fyllighet och volym. I den här artikeln kommer jag att dela med mig av mina personliga erfarenheter och tips för att hjälpa dig att uppnå samma resultat. Så låt oss komma igång och ta reda på hur du kan få volym i ditt hår och förvandla ditt platta hår till ett tjockt och fylligt hårsvall.

volym

Rätt produkter för att skapa volym

Att hitta de rätta produkterna är avgörande för att skapa volym i ditt hår. Det finns många volymgivande produkter på marknaden, men de bästa jag har provat inkluderar:

  • Volymgivande schampo och balsam: Dessa produkter är speciellt utformade för att göra håret fylligare och ge det mer volym. Jag har märkt att mitt hår känns mycket lättare och mer lyft när jag använder dessa. Se till att välja produkter som är fria från sulfater och parabener, eftersom dessa kan tynga ner håret och göra det mindre voluminöst.
  • Om man har skadat och torrt hår, skulle jag överväg att göra en hårbehandling för att ge håret mycket fukt. Eyracure är en av världens mest avancerade hårbehandling, och produkterna är utvecklade och tillverkade av högkvalitativa ingredienser med en formula fri från sulfater, parabener och silikoner.
  • Root Lifting Spray: En root lifting spray hjälper till att ge håret volym vid rötterna. Jag applicerar det på fuktigt hår och fokuserar på rötterna innan jag föntorkar det. Det finns olika varianter av root lifting sprays, så prova några olika för att hitta den som fungerar bäst för ditt hår.
  • Texturiserande spray eller pulver: Dessa produkter hjälper till att skapa struktur och grepp i håret, vilket gör det lättare att forma och hålla volymen. Jag använder dessa efter att jag har stylat mitt hår för att ge det en extra boost. Det finns både matta och glansiga texturiserande sprayer och pulver, så välj den som passar ditt hår och den look du vill uppnå.
  • Hårskum eller mousse: Hårskum eller mousse kan ge både volym och stadga till ditt hår. Applicera en liten mängd på fuktigt hår innan du föntorkar det för bästa resultat.

Tekniker för att skapa volym och fyllighet

Förutom att använda rätt produkter, finns det också några tekniker som har hjälpt mig att uppnå fyllighet och volym i mitt hår:

Föna håret upp och ner: När jag föntorkar mitt hår, böjer jag mig framåt och låter håret hänga nedåt. Detta gör att rötterna lyfts och jag får mer volym i håret. Använd en kalluftsfunktion på din hårfön för att sätta volymen och förhindra att håret blir statiskt.

Använda rundborste: Medan jag föntorkar mitt hår, brukar jag använda en rundborste för att lyfta rötterna och skapa volym. Jag rullar borsten under håret vid rötterna och följer med fönen för att forma håret. Storleken på rundborsten kan påverka resultatet, så experimentera med olika storlekar för att se vilken som fungerar bäst för ditt hår.

Velcro-rullar eller hårspolar: Efter att ha föntorkat håret, brukar jag använda velcro-rullar eller hårspolar för att skapa extra volym. Jag rullar upp håret på rullarna och låter det svalna och sätta sig innan jag tar ut dem. Ju större rullar eller spolar du använder, desto mer volym får du.

Crimping eller backcombing: Crimping innebär att man använder en speciell plattång för att skapa små veck i håret, vilket ger extra volym. Backcombing är en annan teknik där man kammar håret mot hårbotten för att skapa fyllighet vid rötterna. Använd dessa tekniker med måtta, eftersom de kan skada håret vid överanvändning.

Klippning och styling: Att ha rätt klippning kan göra stor skillnad för volymen i ditt hår. Konsultera en frisör för att få tips om vilken klippning som passar bäst för ditt hår och ansiktsform. Lättare lager och uppklippta sektioner kan hjälpa till att ge håret mer volym och rörelse.

Läsvärt: Allt du behöver veta om lashlift

volym

Hälsosamma vanor för ett fylligare hår

För att uppnå bästa möjliga resultat med produkter och tekniker är det viktigt att ta hand om ditt hår och din hårbotten på rätt sätt:

  1. Ät en balanserad kost: En hälsosam kost är viktig för att ge ditt hår näring och styrka. Ät en balanserad kost rik på proteiner, vitaminer och mineraler för att främja hårväxt och fyllighet.
  2. Skonsam hantering: Undvik att dra eller slita i ditt hår när du borstar eller kammar det. Använd en skonsam borste eller kam för att undvika håravfall och skador.
  3. Undvik överanvändning av värmeredskap: Användning av plattänger, locktänger och hårfönar kan skada ditt hår över tid. Använd värmeredskap med måtta och applicera alltid ett värmeskyddande spray innan du använder dem.

Rätt produkter, tekniker och hälsosamma vanor

Att skapa volym och fyllighet i håret behöver inte vara svårt eller tidskrävande. Genom att använda rätt produkter, tekniker och hälsosamma vanor har jag lyckats få ett hår med mycket mer volym än tidigare. Jag hoppas att dessa tips och råd kommer att hjälpa dig på din egen resa för att få ett fylligare och mer voluminöst hår.

Kom ihåg att experimentera och hitta de produkter och tekniker som fungerar bäst för just ditt hår. Det kan ta lite tid att hitta rätt kombination, men med tålamod och övning kommer du snart att märka en stor skillnad i hur ditt hår ser ut och känns.

Om du upplever att ditt hår är ovanligt tunt eller att du tappar mer hår än normalt, kan det vara en bra idé att konsultera en läkare eller specialist för att utesluta eventuella hälsoproblem som kan påverka ditt hår.

Lycka till på din resa mot ett vackert, voluminöst hår!

Jonathan

Rekommenderad läsning: förbättra din sömn med träningLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *