Veckans bästa fitness artiklar & blogginlägg – Vecka 6

Jonathan ErikssonaktuelltLeave a Comment

Jag presenterar veckans bästa fitness artiklar & blogg-inlägg!

Har du tips på bra artiklar eller inlägg? Tveka inte på att kontakta mig på jonathan@jonathaneriksson.se eller över Facebook.

 

Veckans bästa inlägg:

Optimal tränings periodisering för kvinnor – Av IPTA

På grund utav kvinnors hormoncykel så kan de också dra nytta utav att periodisera sin träning efter den. Detta är ett område som det normalt inte pratas eller skrivs så mycket om (ser fram emot Lyle McDonalds bok om ämnet!), men i denna korta & enkla artikel så förklarar de på IPTA några av de saker man kan tänka på.

 

Andra grymma inlägg:

Mer om kroppens energibalans – Av Maria Mollstedt

I veckan släppte jag & Maria första avsnittet utav vår podcast ”PodKosten”, vi hade otroligt roligt, men missade några saker i farten. På sin hemsida så skriver Maria lite mer om just det vi missade i podden..

Ps. Som ni förövrigt hittar både på iTunes & diverse Android appar (samt här på hemsidan).

 

Löpning utomhus oftast bättre än att springa på löpband – Av Jacob Gudiol

Jacob tycks ha fått en stående plats på dessa listor. Denna vecka har han skrivit om skillnaderna mellan att springa på ett löpband och att springa utomhus. Finner du dig ofta på löpbandet så kan det vara värt att läsa detta!

 

Därför kan styrketräning vara något för dig! – Av Sebastian Avindell

Sebastian har en riktigt skön skrivstil vilket gör hans artiklar roliga att läsa. I hans senaste artikel så debatterar han för varför du ska styrketräna.

 

Effektivast viktminskning – Av Anki Sundin

Här skriver Anki om något som är både intressant och lite tråkigt, hur man går ner i vikt utan någon direkt ”strategi” förutom att ta bort sånt som smakar gott. Strategin hon pratar om funkar definitivt även om jag personligen anser att det finns roligare sätt att lösa viktminskning på.

 

Veckans video:

 

En av världens starkaste i knäböj samt en av de bästa inom teknik korrigering i en och samma video? Självklart blir det en hit!

Att folk knäböjer och marklyfter snett är inte ovanligt alls, denna video visar några enkla övningar som du kan använda för att korrigera antingen dina egna lyft eller klienters lyft.

Håll inte på kunskapen, dela med dig!

Om författaren

Jag heter Jonathan Eriksson och jag har sen 2010 jobbat med personlig träning. Redan innan dess hade jag beslutat mig för att lära mig allting om kost & träning, vilket ledde till att jag tog ett Diploma of Sports & Recreation samt Diploma of Fitness genom Sunshine Coast Institute of TAFE. Det var åtminstone en bra start, men sen dess har jag fortsätt att läsa allt jag kommer över. På denna hemsida hoppar jag på att kunna nå ut & dela med mig utav denna kunskap till de som är intresserade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.