Fettförbränning & styrketräning

Jonathan ErikssonMini artikelLeave a Comment

Fettförbränning & styrketräning

För dig med målet att förbättra din kroppskomposition så är det framförallt fettförbränningen & hunger regleringen som är positiva. Det bidrar också till att förbränningen inte sänks lika snabbt under en diet/kalori-underskott vilket är oundvikligt i längden.

Hur fett förbränningen funkar under styrketräning beror lite på hur mycket kroppsfett någon sitter på, en rätt så rippad individ kommer bränna mer ytligt kroppsfett under styrketräning än någon som är fetare.

De som sitter på mycket kroppsfett får dock ut något mycket viktigare! De bränner fett som finns i musklerna, som för kroppen är mycket ohälsosammare. Detta är anledningen till varför folk med fetma inte alltid har hälsorisker, då man kan ha högt kroppsfett men ändå lite fett i muskulaturen.

Muskelmassan påverkas också positivt på andra sätt. Beroende på hur kosten ser ut så kommer den svara på olika sätt utav träningen (även beroende på hur träningen ser ut). Styrketräning gör att kroppen ”inser” att musklerna behövs.

För att hoppa över allt nördsnack så kan vi säga att kroppen då gör mer för att behålla eller bygga upp musklerna. Utan träning så har inte kroppen så mycket emot att tappa lite muskler under en diet, detta leder till att förbränningen sänks i samband med viktminskning, vilket ofta leder till en större viktuppgång efter dietens avslut. Under ett kaloriöverskott så skapar kroppen hellre mer fett om man inte tränar, då det är mer lätt tillgängligt som energi senare om det skulle bli en svältsituation.

Om du som läser detta är en sann cardio-bunny så är det också en positiv nyhet att kroppen bränner mer fett under konditionsträning om man har mer muskelmassa.

Win. Win. Win.

 

Har du några frågor om styrketräning så är det bara att fråga i Facebook gruppen så gör jag mitt bästa för att besvara frågorna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.