4 lögner om hälsa som är lätt att falla för

Jonathan ErikssonArtiklarLeave a Comment

Vi är ännu i starten på det nya året, och alla är lite mer pepp på att komma i form än vanligt. Detta innebär också att alla är lite mer benägna att söka efter nya råd och tips. I detta korta inlägg delar jag med mig utav 4 stycken som konstant sticker i ögonen likt en pinne varje gång jag ser dem delas i social media.

1. Citronvatten hjälper kroppen…

Det rensar kroppen från toxiner, gör att du blir piggare, smalare, får bättre hy, det är det bästa du kan dricka!…

Repeteras av alldeles för många… Citronvatten har två bra egenskaper…

  1. Det smakar bra
  2. Det luktar gott


Citronvatten är annars inte på något sätt bättre än någon annan dryck. Påståenden som ”det innehåller MASSOR av vitaminer” och ”det är basiskt” är vanliga försvar till dryckens otroliga effekter. Men att det är extremt överdrivet. En pressad citron ger ca 19mg, rekommenderad daglig dos är 75mg och en brustablett brukar ligga runt 500-1000mg. Vi får oftast i oss mellan 100-200mg per dag, så 19mg extra på morgonen är en droppe i havet…

Det är basiskt… Ja det må stämma, men vilken nytta har vi av det? Kroppen sitter redan på buffer mineraler som används för att hålla kroppens PH på stabila 7.35-7.45.

2. Basisk mat skyddar mot en sur kropp.

Det är att vår kropp är sur som gör att alla sjukdomar uppkommer, om vi bara äter en basisk diet så kan vår kropp hela sig själv, vi kommer tappa vikt och kommer ha mer energi än någonsin tidigare! Till och med cancer kan läka för cancer kan inte överleva i en basisk miljö!

…eller?Denna gillar jag faktiskt ändå bättre än citronvatten, för det uppmanar iaf folk till att äta mer grönsaker, vilket kan få folk att må bättre! Men det är fel att säga att det är pga den basiska kosten (som du såg angående citronvatten). Det ligger en viss sanning i att cancer inte kan överleva i en basisk miljö, men det kan inte heller någon av våra andra celler.

3. Detoxkurer stödjer kroppen.

Nu är det dags att vi tömmer våra kroppar på gifter, fyller på med alla vitala vitaminer & tappar vår extra vikt! Detta kommer stärka vårat immunförsvar genom all bra frukt & grönt samtidigt som våra tarmar kan reparera sig från all den stress vi sätter på dem genom att äta fast föda.

 Ok…. Den här kanske borde vara nr 1. Kroppen rensar utmärkt bort gifter & toxiner på egenhand, det är det vi har njure & lever till (om du råkar ha sålt bort ett av organen på svarta-marknaden så har du större problem än juice detox..)och ingen juice i världen stöttar dem. Om det är så att du är orolig för hur mycket du supit sönder organen, sluta sup istället för att hoppas på att göra upp för det onda i efterhand. Många tappar däremot vikt under en juice cleanse, detta pga att de får i sig minimalt med näring, och absolut ingen näring som bidrar till att bevara muskelmassa eller hälsosamma hormonnivåer. Jag har träffat på alldeles för många som kört en sju dagars cleanse bara för att sen dra på sig sitt livs förkylning… Så mycket för alla de där vitaminerna… Kroppen behöver både fett & aminosyror för att bevara ett fungerande immunsystem, tar man bort båda så är det som gjort för att det ska skita sig.

4. Det du behöver är det här….

För bara 1200kr så kan du köpa detta paket med dåliga vitaminer & en påstådd fettförbrännare som enbart kommer ge dig rännskita! Det kommer förändra ditt liv, för detta är näringstillskott och inte kosttillskott.  1. Alla kosttillskott som säljs utav privatpersoner snarare än i butiker är skräp. Varför de säljs utav privatpersoner och inte i butiker är för att företaget bakom produkten behöver en säljare för att sälja det, och de vet att produkten skulle se ut som skit i jämförelse med andra produkter på hyllorna. Ni som följt mig ett tag har nog insett att jag inte är ett stort fan utan Multi Level Marketing företag. Men då jag vet att det sticker lika mycket i ögonen hos representanter varje gång jag nämner företagen vid namn så är dessa några av dem; Herbalife, Vemma, Juice Plus, FitLine, Forever Living och säkert ett flertal till.
  2. Fettförbrännare funkar inte. De som tidigare funkat har blivit bortplockade då det visat sig att ett flertal innehållit olagliga substanser (efedrin, DNP, albuterol osv) som vid feladministrering kan sätta hälsan på spel. Dvs att de fettförbrännare som funkar vill du inte ta, då du inte vet hur stora doserna är utav potentiellt väldigt farliga ämnen.

Om inget av de ovanstående funkar, vad funkar då?

Sätt upp en ordentlig plan baserad på kunskap. Jag erbjuder en del artiklar här på hemsidan som borde klargöra en hel del om olika dieter, mental inställning & träning. Vill du lära dig hur man sätter upp ett bra kostupplägg så säljer jag även min e-bok ”Jonathan’s evidensbaserade guide till kosthållning” i shoppen.

Är det så att du inte orkar läsa så erbjuder jag även online coaching uppe i menyn, genom den kan du lära dig hur effektiv kost & träning verkligen ser ut, utan att slarva bort dig bland en massa hokus pokus.Är du ute efter viktminskning och vill helst ha resultaten igår?

Då är 10/10 Metoden bästa lösningen för dig. I denna metod så har jag tagit tillvara på all information om hur man skapar radikal viktändring på kortast tid utan att det blir allt för jobbigt. Hittills har deltagarna haft en snitt minskning på 8% utav kroppsvikten efter sex veckor!

Har du några frågor kring artikeln eller mina tjänster så når du mig lätt genom min e-post, facebook-page eller snapchat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.