17. Vegetarisk Matfilosofi

Jonathan ErikssonPodcast2 Comments

Att helt eller delvis medvetet utesluta animaliskt protein ifrån kosten är något som tycks bli allt vanligare i vårt svenska samhälle. Vad vi ofta hör är att en vegetarisk kosthållning ger stöd åt både vår hälsa och vår miljö. Men är det enbart positivt för hälsan att utesluta kött eller finns det en risk för att kroppen istället drabbas utav allvarlig näringsbrist?
Vi kommer nu att guida dig genom denna filosofi. Vi vänder oss både till dig som redan är vegetarian idag men även till dig som kanske funderar på att bli det i någon utsträckning och till dig som bara är sådär härligt nyfiken och vetgirig.

2 Comments on “17. Vegetarisk Matfilosofi”

  1. Hej! Jag hörde erat avsnitt om fett och har en följdfråga
    ” jag är ungdom och väger då mycket mindre än en 80 kg man därför undrar jag om verkligen 1 g/kroppsvikt är ett bra mått! Jag är aktiv och äter ungefär 2500 kcal per dag

    1. Hej Ungdomen!

      1g/kg passar de flesta rätt bra. Men sen är också fett en av de makronutrienter som man kan ha mest svängrum på när det kommer till mängd. Vissa föredrar att äta mycket mer utav det, andra mindre. Det viktiga är att man får i sig omega-3 & omega-6 i hyggliga doser 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.