En detaljerad målbild ökar troligheten att du når dina mål mellan 100-400%. Bara genom att skriva ner dina mål så ökar de 100%, om du sedan upprepar dem genom att läsa igenom det du skrivit kan du öka chansen upp till 400%. 


Varför funkar det?

När du skriver ner målen, och får en klarare bild av vad du vill uppnå, så blir det lättare att veta vad du måste göra för att gå i den riktningen. Genom att fästa känslor vid målbilden engagerar du dessutom ditt undermedvetna i arbetet för att nå målet.. När målet väl har fastnat i det undermedvetna, så kommer du få lättare att även på ett omedvetet plan göra val som tar dig i rätt riktning. Ditt medvetna och ditt omedvetna kommer arbeta i tandem för att ta dig dit du vill.

Börja med att beskriva ditt mål med en mening, gärna konkret och om du vill med ett specifikt datum eller årtal. Det ska vara skrivet i “jag” form och som att du redan har uppnått målet, exempelvis:

“Jag har 2014 nått min målvikt på 80kg”

Sträva sen efter att fylla i så mycket detaljer som bara möjligt för att verkligen måla upp en klar målbild. Tex;

“2015 har mitt företag en klientel på 200 personer, vi kan med säkerhet säga att vi erbjuder den absolut bästa tjänsten inom vår bransch. Våra klienters framgångshistorier publiceras ofta i media, och andra företag har börjat imitera företagets upplägg. Det som gjort företaget framgångsrikt är vår passion för att verkligen hjälpa andra, och vår exceptionella kundkontakt”

Under tiden du skriver, och när du sedan läser upp det, så vill du verkligen visualisera dig själv när du nått det målet. Hur skulle du må? Hur skulle dina nära och kära må? Tillåt dig själv att känna alla de känslor du skulle känna när du nått dina mål. Och utgå från att allt är möjligt, sätt inga begränsningar på dina mål, var kreativ!

Börja med att svara på “A” frågorna, gå sedan vidare till “B” frågorna om du vill lära dig mer om dig själv. Missa inte sista “A” frågan på slutet.

A) Vem vill jag vara om 1/3/5/10 år?

A) Hur vill jag må om 1/3/5/10 år?

A) Hur vill jag se ut om 1/3/5/10 år?

A) Vad vill jag ha åstadkommit om 1/3/5/10 år?

B) Vad vill jag ha lärt mig om 1/3/5/10 år?

B) Vad vill jag att folk säger om mig om 1/3/5/10 år?

B) Hur vill jag jobba om 1/3/5/10 år?

B) Vad vill jag kunna säga om mig själv?

A) Vad behöver jag göra för att nå mina mål?

 

 

När du känner att du skapat en fyllig och levande beskrivning av dina mål, skriv ut dokumentet eller spara detlättillgängligt, så att du lätt kan gå tillbaka till det och läsa igenom det du skrivit upp. När du läser dina mål så är det viktigt att du visualiserar och försöker att känna alla de känslor som kommer upp, och tänk på hur underbart det kommer kännas när du nått målen.

 

För att hålla målen ännu mer närvarande och levande i vardagen kan du om du vill ta tre till fyra nyckelord från din målbeskrivning och skriva dem på en lapp som kan sättas på kylen eller förvaras i plånboken. När du behöver dem så kasta en blick på orden och väcka minnet av hela målbilden.

 

Om du kommer på att det är något du vill ändra eller lägga till i din målbild eftersom så är det bara att göra det. Det är också jättebra om du kan lägga till fler detaljer eller punkter eftersom.

Hoppas du lyckades skapa en klar målbild, och lycka till!

Share this Post