Fed Up med Fed Up

Jonathan ErikssonVideoLeave a Comment

Ser fler och fler frågor & påståenden kring filmen Fed Up på senaste.

Den vanliga responsen hos de som sett den är ”Socker dödar oss!!!” eller något i den stilen. De tre ”experter” som intervjuas i filmen är alla tre LCHF förespråkare (och saknar förövrigt utbildning inom kost), och en av dem finns på Quackwatch (en sida dedikerad för att filtrera ut hycklare).

I min LCHF artikel skriver jag inte om varför insulin & socker inte är ansvariga för fett lagring om du är intresserad av att läsa om det.www.jonathaneriksson.se/lchf (klicka ner under insulin för att läsa mer om just det)

Här är studien jag nämner som visar att socker konsumtionen sjönk med ~25% i USA (vikten gick dock sakta upp under tiden).http://ajcn.nutrition.org/content/94/3/726.full

På denna sida kan man se socker konsumtion per kapita:http://www.helgilibrary.com/…/…/sugar-consumption-per-capita . Väl inne på den sidan så är det väldigt lätt att se att socker inte är det ensamma problemet (kalorier är…) då tex Schweiz konsumerar nästan 50% mer socker än USA, men inte har alls samma problem med fetma.

De gör också det dramatiska påståendet att denna generation av barn blir den första som förväntas leva kortare än sina föräldrar. Men det finns ingen statistisk byrå som påstår detta, så det verkar mest vara taget ur luften (som så mycket annat i filmen).

Filmen må vara dramatiskt, men ack vilken hög med dynga den är….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.